جراحی پلک
شنبه 31 تیر 1402
بازدید: 2024
جراحی پلک (بلفاروپلاستی)
با افزایش سن ، پوست به تدریج حالت الاستیته خود را از دست می دهد. کمبود الاستیسیته به همراه کشش مداوم از طریق جاذبه ، سبب ایجاد پوست اضافی در پلک های بالا و پایین می شود. پوست اضافه در پلک پایین باعث پدید آمدن چین و چروک بر روی پوست می گردد و فرد جهت رهایی از آن ملزم به انجام جراحی پف پلک پایین خواهد شد. وجود پوست اضافه در پلک های فوقانی نیز می تواند سبب افتادگی پشت پلک شده و موجب کاهش محدوده دید گردد. غشاء چربی که چشم را از جمجمه جدا می کند ، می تواند در پلک های فوقانی و پایینی ایجاد تورم نماید. این غشای نازک حاوی چربی ، با افزایش سن ضعیف می شود و چربی ها مثل برآمدگی به سمت چشمان فرد حرکت می کنند.
اهداف جراحی بلفاروپلاستی پف پلک بالا
به طور کلی جراحی بلفاروپلاستی با دو هدف عملکردی و زیبایی ، صورت می پذیرد که در ادامه به شرح توضیحاتی پیرامون هر یک پرداخته ایم. اهداف زیبایی جراحی پلک : لازم به ذکر است که به طور کلی جراحی پلک با هدف بازیابی جوانی و طراوت پلک ها انجام می گیرد ؛ اگرچه در برخی موارد نیز ممکن است با هدف بهبود عملکرد پلک ها انجام شود. زمانی که افراد به منظور زیبایی ؛ تحت عمل بلفاروپلاستی قرار می گیرند ، قاعدتا این عمل تنها منتج به بهبود قوام پوست پلک ها و رفع پف و افتادگی پلک آن ها خواهد شد. اهداف عملکردی جراحی زیبایی پلک : همانطور که اشاره شد گاهی اوقات ممکن است که جراحی پلک با اهداف عملکردی انجام پذیرد. به عنوان مثال در مواردی که پلک بیمار با پوست اطراف چشم احاطه شده و به دنبال آن با افتادگی شدید مواجه است ، دامنه دید وی کاهش خواهد یافت. حال آن که در این موارد ؛ عمل بلفاروپلاستی با هدف عملکردی ، صورت پذیرفته و با ایجاد استحکام و قوام عضلات و تاندون ها و تنظیم آن ها ، به رفع این اختلال خواهد انجامید.
کاندید مناسب عمل
به طور کلی عمل بلفاروپلاستی پف پلک ؛ فارغ از این که برای پلک بالا انجام شود یا برای پلک پایین ، نوعی عمل سرپایی محسوب می گردد که برای افرادی که از شرایط ذیل برخوردارند گزینه مناسبی به شمار می رود :
- افرادی که دارای سلامت عمومی مناسبی هستند.
- افرادی که از این عمل جراحی ، انتظاراتی واقع گرایانه دارند.
- افرادی که حداقل دارای 35 سال سن می باشند (در برخی موارد در صورت صلاحدید پزشک ممکن است در سنین پایین تر نیز این عمل جراحی انجام شود )
- افرادی که نشانه ها و علائم پیری در پلک های آن ها نمایان شده است.
افرادی که به دنبال شدت پوست اضافی در پلک بالا و افتادگی شدید پلک فوقانی ، با اختلال بینایی مواجه هستند.
نحوه جراحی
بلفاروپلاستی معمولا تحت بیحسی موضعی (در برخی موارد تحت بیهوشی عمومی) انجام می شود. پزشک با تزریق دارو درون پلکها، آن را بی حس می کند و با تزریق داروی وریدی باعث ریلکس شدن شما در طول جراحی خواهد شد.
در جراحی برای پلک های فوقانی، جراح در امتداد چین پلک، برش می دهد. جراح پوست اضافی، ماهیچه و احتمالاً چربی اضافی را برمی دارد. سپس محل برش را بخیه می زند.
در پلک پایینی، جراح برشی را درست زیر مژه ها در چین طبیعی چشم یا داخل پلک پایین ایجاد می کند و چربی اضافی، ماهیچه ها و پوست افتاده را برمی دارد و سپس محل برش را بخیه می زند.
اگر پلک بالایی شما نزدیک مردمک شما افتاده باشد، جراح ممکن است بلفاروپلاستی را همراه با روشی به نام پتوز (TOE-sis) انجام دهد. پتوز برای بالا بردن پلک و همچنین برداشتن پوست اضافی پلک طراحی شده است.
مراقبتهای بعد از عمل:
- توصیه می شود تا 2 روز پس از این عمل جراحی ، در هنگام استراحت و خواب با استفاده از دو بالش سر خود را بالاتر از حد پایین تنه قرار دهید و به این ترتیب از تشدید تورم ناشی از جراحی پیشگیری نمایید.
- داروهایی که پزشک معالج تان تجویز می نماید را تهیه نموده و به منظور کنترل و تسکین درد احتمالی ناشی از عمل در ساعات تعیین شده و طبق دستور به مصرف برسانید.
- فعالیت های روزمره خود را تا چند روز ( معمولا تا 7 روز ) بعد از جراحی پلک ، باید محدود کرده و در این مدت كمتر اموری نظیر مطالعه کردن و خیره شدن به صفحه تلویزیون ، مانیتور ، تبلت ، لپ تاپ و موبایل استفاده نمایید.
- استفاده از کمپرس یخ تا 72 ساعت بعد از عمل پلک ، در کاهش تورم و کبودی عمل می تواند کمک کننده باشد و پس از این بازه زمانی می توانید از کمپرس گرم نیز استفاده نمایید.
- به منظور جلوگیری از تحریک چشم ها در مقابل نور خورشید ، باد شدید و غیره ؛ توصیه می شود تا چند هفته بعد از جراحی پلک از عینک آفتابی استفاده نمایید.
- به مدت 3 الی 4 هفته بعد از جراحی بلفاروپلاستی ، از انجام کارهایی که نیاز به تحرک و فعالیت شدید بدنی دارند ؛ اعم از بلند کردن اجسام با وزن سنگین ، ورزش های پر تحرک ، خم شدن و مواردی از این قبیل پرهیز کنید.
- در راستای کنترل و پیشگیری از خشکی چشم ، از قطره اشک مصنوعی تجویز شده استفاده کنید.
- امکان استحمام و دوش گرفتن (از گردن به پایین) از معمولا ٢-٣ روز بعد از جراحی پلک برای بیماران بلامانع می باشد ، اما افراد باید مراقبت نمایند تا آسیبی به موضع جراحی وارد نگردد.
- حداقل تا دو هفته از مواد آرایشی استفاده نکنید.
- توصیه می شود مصرف نوشیدنی های کافئین دار و گازدار را در روزهای اولیه بعد از انجام عمل به شدت کاهش دهید. همچنین لازم است از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری نمایید.
آیا جراحی پلک عوارض دارد ؟
عوارض بسیار کم و خفیفی بعد از جراحی پف پلک بالا بروز خواهد کرد که موقتی بوده و به مرور برطرف می شود. در ادامه به آن ها اشاره می نماییم :
- به طور کلی افراد بعد از جراحی زیبایی پلک ( پلک بالا یا پایین ) ، دچار مختصری قرمزی و تورم در نواحی مجاور موضع عمل مواجه می شوند ؛ این امر کاملا طبیعی بوده و افراد نباید از رویارویی با آن دچار تشویش شوند.
- اشک ریزش بیش از حد از چشم ها نیز از دیگر اتفاقاتی است که جزو بدیهیات جراحی پلک به شمار می رود و حتی در برخی موارد انجام این عمل جراحی ممکن است سبب بروز ناراحتی و درد در پلک ها نیز شود ؛ این اتفاق هم جزو فرآیند جراحی پلک می باشد.
- یکی دیگر از مواردی که پس از جراحی پلک ، احتمال مواجهه با آن وجود دارد ؛ خشکی چشم ها می باشد که در واقع از عوارض معمول این جراحی قلمداد می شود و مصرف مرتب و به موقع پمادهای تجویز شده توسط پزشک معالج می تواند در تسکین آن بسیار کمک کننده باشد.
- حساسیت نسبت به نور و کدورت و تاری دید ، یکی دیگر از عوارض جراحی پلک است که افراد عموما با آن درگیر می شوند ؛ البته باید متذکر شد که این حالات کاملا موقتی بوده و در صورت رعایت اصول مراقبتی بعد از عمل ، طی چند روز به طور کامل برطرف می شوند.
- طبیعی است که پس از بلفاروپلاستی ، در نواحی پلک احساس کشیدگی داشته باشید و نیز سوزش ، خشکی و خارش چشم را هم تجربه کنید. خروج ترشحاتی از چشم هم به مدت یک هفته پس از عمل پلک امر معمولی است. در همین جهت ، برای این که این وضعیت سریع تر بهبود پیدا کند ، پزشک قطره چشمی مانند اشک مصنوعی برایتان تجویز می نماید. همچنین سعی کنید در یک هفته ابتدایی ، بیشترین استراحت را به چشم هایتان بدهید و به اصطلاح تا حد زیادی از آن ها کار نکشید ؛ چرا که باعث تشدید یافتن سوزش و خشکی چشم می شود. به جهت برطرف نمودن احساس کشیدگی پلک ها ، از پمادهای چرب کننده استفاده کنید. همچنین به منظور جلوگیری از عفونت ، پماد آنتی بیوتیک را به صورت موضعی بر روی جای بخیه عمل پلک قرار دهید.
- احساس خارش بعد از عمل زیبایی پلک به دلیل ترمیم و جوش خوردن نواحی برش ها ایجاد می شود و بخشی از پروسه بهبودی و ریکاوری در دورهمراقبت های بعد از جراحی پلک به شمار می آید. توصیه می شود هرگاه در پلک های خود دچار خارش شدید ، از دستکاری کردن و ماساژ دادن و خارش چشم ها خودداری نمایید. این خارش قابل تحمل بوده و جای نگرانی ندارد. برای کمک به برطرف شدن این موضوع از قطره و پمادهای چشمی تجویز شده استفاده نمایید.
در صورت عدم رعایت نکات مراقبتی چه اتفاقی می افتد ؟
اگر نکاتی که پزشک در خصوص مراقبت های بعد از جراحی پلک به شما آموزش می دهد را به درستی مراقبت نکنید ، احتمال می رود که با عوارض زیر روبرو شوید. در این شرایط لازم است که فورا به دکتر معالج مراجعه فرمایید :
- بالا رفتن دمای بدن ( بیش از 38 درجه سانتی گراد )
- احساس سرما و لرز
- حالت تهوع و استفراغ
- تشدید یافتن درد ، ورم و التهاب در نواحی جراحی شده
- ترشح از محل خط بخیه ها
- پاره شدن بخیه ها
- تنگی نفس یا دشواری در تنفس
- و هر گونه علائم غیر طبیعی دیگر
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.